Priopćenje: Održana konferencija za medije o konačnom prijedlogu "paketa građevinskih zakona"

Objavio: ZF admin13. srpnja 2011.

Danas (13.7.2011.) je koalicija udruga civilnog društva i eko-udruga okupljenih u mrežu Zeleni forum, održala konferenciju za medije povodom saborske rasprave o "paketu građevinskih zakona" pred Hrvatskim saborom. Na konferenciji su se predstavnici Zelene akcije, Zelene Istre, Srđ je naš, Prava na grad, Eko Kvarner, Transparency International Hrvatska i Ekološko turističko udruženje Šolta usprotivili daljnjoj prostornoj devastaciji Hrvatske koja će se dogoditi ukoliko Hrvatski sabor do kraja tjedna usvoji "paket građevinskih zakona". Hrvatski sabor će do kraja tjedna glasovati o Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (popularno zvan "Zakon o legalizaciji bespravne gradnje") te izmjenama Zakona o prostornom uređenju i gradnji, koji uvelike pogoduju građevinskom lobiju te vode ka daljnjoj apartmanizaciji i betonizaciji jadranske obale.

Na konferenciji su govorili Jagoda Munić (Zelena akcija i Zeleni Forum), Dušica Radojčić (Zelena Istra i Zeleni Forum), Teodor Celakoski (Pravo na grad), Vjeran Piršić (Eko Kvarner), Zorislav Antun Petrović (Transparency International Hrvatska), Đuro Capor (Srđ je naš) i Zlatko Burić (Ekološko turističko udruženje Šolta). Na konferenciji za medije su predstavljene i detaljne primjedbe udruga na konačne prijedloge ova dva zakona koje se nalaze u prilogu.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Komentare Zelene akcije i Zelenog foruma na konačni prijedlog "Paketa građevinskih zakona" pročitajte ovdje.

Ovo priopćenje je nastalo u okviru provedbe projekta "Održivo korištenje obnovljivih prirodnih resursa - SURE NaRe" koji financira Europska unija. Za sadržaj priopćenja odgovorna je Zelena akcija / Friends of the Earth Croatia i ni u kom slučaju se ne može smatrati stavom Europske unije.

Povratak
Ove stranice su nastale uz financijsku potporu Europske unije. 
Za sadržaj stranica odgovaran je isključivo Zeleni Forum i ni u kom slučaju se ne može smatrati da odražava stav Europske unije.
© 1998. - 2022.  Zeleni forum - mreža udruga za zaštitu okoliša Hrvatske