Održan sastanak u uredu Povjerenika za informiranje

Predstavnice nekoliko udruga uključenih u mrežu okolišnih organizacija Zeleni forum (BIOM, Brodsko ekološko društvo-BED, Eko-Pan, Zelena akcija) sudjelovale su na sastanku u uredu Povjerenika za informiranje u utorak, 28. studenog 2023. godine.

Na sastanku su se razmijenila aktualna stajališta i problemi u području pristupa informacija o okolišu, o ulozi Povjerenika za informiranje kao žalbenog tijela, novostima u provedbi savjetovanja s javnošću, ispunjavanju zakonskih obveza proaktivne objave informacija, mogućnosti obraćanja Povjereniku za informiranje predstavkama u slučaju uočenih nezakonitosti, te primjerima iz prakse i postojećim slučajevima šutnje administracije s kojima sa zelene udruge susreću.

Sastanak je održan u sklopu aktivnosti ureda predviđenih Akcijskim planom za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlasti, za razdoblje 2021.-2023. godine, a na njemu su sudjelovale i predstavnice ureda Pučke pravobraniteljice.

Ove stranice su nastale uz financijsku potporu Europske unije.
Za sadržaj stranica odgovaran je isključivo Zeleni Forum i ni u kom slučaju se ne može smatrati da odražava stav Europske unije.
© 1998. - 2022. Zeleni forum - mreža udruga za zaštitu okoliša Hrvatske